19.07.15

Перший заступник секретаря РНБОУ «кинув» державний Укрексімбанк на 1 млрд. грн. А чого домігся ти?

 Богдан–Моторс

У Єдиному реєстрі судових рішень можна ознайомитись з рішенням Господарського суду м.Києва від 30 червня 2015 року у справі №910/9025/15 за позовом Публічного акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» до Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан –Моторс» та його Дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №1» про стягнення 1,044 млрд. грн. заборгованості за кредитним договором.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/46182299

Позов задоволений у повному обсязі. Але особливої пікантності справі надає та обставина, що власником і фактичним керівником неплатоспроможного кредитора є почесний консул Республіки Сейшельські острови в Україні, багаторічний бізнес-партнер Порошенка, нинішній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Володимирович Гладковський, який ще торік носив прізвище Свинарчук. Саме він з 2005 року є головою наглядової ради корпорації «Богдан» і саме йому Порошенко в 2009 році продав контрольний пакет акцій цієї корпорації.  
Як тільки Гладковський-Свинарчук отримав призначення на високу державну посаду, корпорація «Богдан» відмовилась повертати банку одержану позику та сплачувати відсотки за користування кредитом.
 
 

Популярні публікації